Utforsk gleden ved å produsere din egen gårdsis.

Som gårdbruker har hver gård valget om hva de skal gjøre med melken sin. De aller fleste melkebøndene selger melken sin til store meieriselskaper. Det er ingenting galt med det, men visste du at det er flere muligheter med din egen produserte melk? I denne bloggen vil du lese alt om en familie i Tyskland som oppdaget for noen år siden at de kunne gjøre mer med sin egen melk. Hva dette er og hvordan de realiserte det, vil du finne ut her.

Introduksjon til gårdiskrem-konseptet

Alt startet under Grüne Woche i 2011. Far, sønn og mor besøkte en annen gårdbruker som allerede hadde begynt å produsere sin egen gårdiskrem. Takket være dette besøket og gode diskusjoner, bestemte også familien seg for å investere i gårdiskrem-konseptet. For å bli en gårdiskrem-produsent, måtte visse forholdsregler tas. Det er ganske mye involvert i produksjonen av gårdiskrem. Selvfølgelig hadde familien allerede det viktigste ingrediensen: melk, men dette er ikke det eneste som trengs for produksjonen. De måtte bygge et produksjonsrom, kjøpe utstyr og kjøkkenredskaper.

Het-Boerderij-ijs-concept

Hvordan starte produksjon av gårdiskrem?

Som familien også påpeker: «Gårdiskrem lages ikke med en liten kjøkkenmaskin, slik mange tror.» «For å produsere gårdiskrem, er en viss investering i maskiner og et produksjonsrom virkelig nødvendig.» For å støtte familien og hjelpe dem med å starte produksjonen, reiste en av ekspertene våre til gården for å gi opplæring. Etter at vår ansatt hadde gjort familien kjent med produksjonsprosessen, begynte de å produsere. For øyeblikket støttes gårdiskrem-produksjonen av fire ansatte, og de leter etter en femte fordi etterspørselen fortsetter å vokse. Gårdiskrem er også et naturlig produkt og er mye mer smakfullt enn supermarked-is.

Start-productie-Boerderij-ijs-producenten

Familiens ulike smaker og salgspunkter

Siden produksjonsstarten har familien produsert 33 forskjellige iskremsmaker. Med smaker som yoghurt-appelsin, jordbær, vanilje og sjokolade, for å nevne noen få. Ikke hver smak er alltid på lager, noe som holder utvalget variert. Dessuten produserer familien også ulike smaker spesielt for personer med allergier. I tillegg til de forskjellige iskremsmakene, produserer familien også iskake på bestilling. Familien selger sin gårdiskrem gjennom ulike kanaler, inkludert supermarkeder, festivaler, utstillinger og deres egen iskrembar. Gårdiskrem er litt dyrere enn supermarked-is, men forbrukerne får en naturlig og full smak for det. De legger også merke til at kundene definitivt er villige til å betale litt mer for kvaliteten på sin gårdiskrem. Over alle disse fordelene, liker familien spesielt å produsere gårdiskrem og er fornøyd med overgangen.

smaken-verkooppunten-familie-ijs-vrouw

Vil du vite mer om våre produsenter? Sørg da for å lese våre andre suksesshistorier, som historien om familien fra Nedre Sachsen eller om familiebedriften som lager sine egne sundae. Foretrekker du å snakke direkte med en av ekspertene våre eller be om en gratis demo? Kontakt oss, så hjelper vi deg gjerne.